American Politics Brainteaser

Everyone thinks they know their politics, and often even find civics class boring. What about you? We've compiled 10 questions to test your knowledge on American Politics, so give it a go and let us know how it went!

1. The American Government has ___ branches.

ANSWER: 3

apost.com

2. How many voting members are there in the House of Representatives?

ANSWER: 435

3. There are ___ justices in the Supreme Court.

ANSWER: 9

4. Who is the head of the Executive Branch?

ANSWER: The president

5. What is the American National Anthem called?

ANSWER: Star Spangled Banner

6. What is considered to be the Supreme Law of the Land?

ANSWER: The constitution

7. How many amendments have been made to the constitution?

ANSWER: 27

8. If the President and Vice President are both no longer able to serve, who are they replaced by?

ANSWER: The Speaker of the House

9. What are the first three words in the constitution?

ANSWER: We the People

10. How many senators does each state have?

ANSWER: 2

via GIPHY

How many correct answers did you get out of 10? Let us know in the comments - and make sure you pass this along to your friends and family to challenge them too!